1.10. Browsere

Hvad er en browser?

En browser er det program på din computer, du bruger til at gå på internettet med. På en PC vil Internet Explorer typisk være installeret, mens programmet Safari bruges på Apple som standard. Der findes også andre browsere, som du gratis kan downloade fra internettet. De fire største browsere er Internet Explorer, Firefox, Safari og Chrome. SmartWeb virker i alle fire browsere.

Hvilken browser skal du vælge?

SmartWeb er optimeret til alle fire browsere (se hvilke ovenfor). Vi har dog selv en favorit, Firefox, som er hurtig og stabil. Derfor anbefaler vi også, at du benytter den i dit arbejde med SmartWeb. Firefox kan downloades gratis og virker både på MAC og PC.

Hold din browser opdateret

Uanset hvilken browser du vælger, er det vigtigt at holde den opdateret. Browserne bliver opdateret flere gange årligt, så den lever op til nye web- og sikkerhedsstandarder. En opgradering vil også kunne mærkes på hastigheden; især i et javascript baseret administrationssystem som SmartWeb.
De nye browsere åbner samtidig op for ny teknologi, som SmartWeb kan benytte i sin udvikling. Vi er derfor nødt til at trække en streg i sandet, da det er meget omstændigt at udvikle til alle versioner på alle fire browsere. SmartWeb følger toneangivende virksomheder i branchen bl.a. Google, til at vurdere hvor grænsen skal sættes.

Kravene hos SmartWeb er:

Internet Explorer 8+, Mozilla Firefox 4+, Safari 4+ og Chrome 4+.