1.12. Hastighed

Ved et webbaseret system som SmartWeb, er der flere ting, du kan gøre for at sikre en høj hastighed. Vi har samlet en række tips nedenfor.

Vælg den rigtige browser
SmartWeb er optimeret til Firefox, Internet Explorer, Chrome og Safari. Det vigtigste er, at du vælger én af de nævnte browsere og holder den opdateret. SmartWeb anbefaler Firefox, som både er hurtig og stabil. Firefox kan downloades gratis og virker både på MAC og PC.
Læs mere om browsere her.

Beskyt din computer
Det er vigtigt at holde din computer fri for virus, spyware mv. De gør din computer langsom og kan være årsag til langt værre ting. Hold derfor din computer opdateret med antivirusprogrammer, opdateringer osv.

Hurtigt internet
Da SmartWeb er et webbaseret system, er det vigtigt, at din Internet forbindelse er hurtig. Vi anbefaler min. 2048 Kbit i downloadhastighed. Downloadhastigheden er det tal, som står foran skråstregen. Det vil sige, ved en bredbåndsforbindelse på fx 2048/512 Kbit/s er downloadhastigheden 2048 Kbit/s, mens uploadhastigheden er 512 Kbit/s.
Du kan teste din hastighed her.

Hav rigeligt med hukommelse
Din computer husker den information, der bliver sendt til den på to forskellige måder: på harddisken og i hukommelsen (RAM). Information, der er gemt i computerens hukommelse, er 1.000 gange hurtigere at finde og bruge end information, der ligger på harddisken. Derfor vil det altid være en god idé at have rigeligt med RAM (gerne mere end 1 GB). Således undgår du, at din computer skal skrive til harddisken hele tiden, hvilket vil øge hastigheden i websystemer som SmartWeb.