1.15. Ændring af billeder

Det er vigtigt at huske, at SmartWeb ikke er et billedredigeringssystem. Udfør derfor altid større billedredigeringer i et decideret billedredigerings program. Hvis du ikke har mod på eller adgang til Photoshop, kan du f.eks. lave bannere, knapper og lignende via https://www.canva.com/

SmartWeb anbefaler dette gratis online program: http://pixlr.com/

Nedenstående eksempel viser dine muligheder, når du vil indsætte et billede på en almindelig indholdsside.

1 - Adresse: Her kan du se billedets URL-adresse på din løsning. Det er denne URL-adresse, du skal bruge, hvis du vil linke direkte til lige præcis dette billede.

2 - Alternativ tekst: Her kan du skrive en alternativ tekst til billedet. Denne tekst vil komme frem, hvis en bruger holder sin markør over billedet i et par sekunder.

3 - Størrelse: Her angives højde og bredde for dit billede. OBS! Vær opmærksom på, at SmartWeb kun skalerer billedet ned/op, hvilket betyder, at billedets kvalitet forringes, hvis det forstørres/formindskes for meget.

4 - Lås og gendan: Låser billedet, så bredde og højde følges ad på billedet. Du kan også annullere ændringerne og bringe billedet tilbage til dets originale størrelse.

5 - Preview: Viser et preview af det billede, som du har valgt.

6 - Placering og ramme: Angiver tykkelse på en eventuel ramme omkring billedet. Den vandrette og lodrette margen angiver billedets afstand til nærmeste element, og kan derved udnyttes til at give billedet en mere præcis placering på websitet.