1.16. Cookies

På denne side kan du læse mere om, hvordan SmartWeb anvender cookies på din webløsning, hvilke krav du skal overholde på din webløsning og vores anbefalinger dertil.

Du kan læse mere under disse overskrifter:

Information om cookies

Kravene omkring cookies

Vores anbefalinger

Information om Cookies

Hvad er cookies?
Cookies er data, der lagres på din computer, når du surfer rundt på nettet. Disse data har til formål at huske din tidligere besøgsadfærd på et givent website eller webshop.

Hvordan benyttes cookies på et SmartWeb website?
SmartWeb sætter automatisk to eller tre cookies på frontend (interne / 1. parts cookies). Den første er til session-id, som er en midlertidig cookie, der benyttes til at kæde den besøgende sammen med data for indkøbskurv, landevalg, kundelogin mv. Denne cookie indeholder kun et unikt id. Herudover sætter SmartWeb en "Husk log ind" cookie ved kunde log-ind. Funktionen husker login'et til næste gang, kunden besøger websitet, og er derfor en del af en god service. Slutteligt sætter SmartWebs Cookie boks en cookie. De tre cookies er dokumenteret nedenfor.

Herudover benytter flere af SmartWebs integrationer cookies (eksterne / 3. parts cookies). Bl.a. Facebook, Twitter og Google Analytics integration. SmartWeb kan ikke dokumentere disse integrationers cookies. Du skal derfor selv undersøge cookies på 3. parts integrationer. Læs f.eks. mere om Google Analytics cookies her.

SmartWeb virker ikke uden cookies. Så vil session-id ikke blive sat, og websitet kan ikke huske indkøbskurven etc.

Cookie til sessions id (session-cookie)
Cookiens navn: "PHPSESSID"
Cookiens levetid: Til browseren lukkes
Cookiens funktion: Husker sessions id (som webserver benytter til at koble den besøgende sammen med session for indkøbskurv, landevalg, kundelogin mv.)

Cookie til husk log ind
Cookiens navn: "user"
Cookiens levetid: 30 dage
Cookiens funktion: Husker login-informationer

Cookie til cookie boks
Cookiens navn: "cc_cookie_accept"
Cookiens levetid: 12 mdr.
Cookiens funktion: Husker at cookies er godkendt

Hvordan slår man cookies fra?
Cookies kan slåes fra via indstillinger i din browser.

Kravene omkring cookies

Dine besøgende skal informeres omkring din hjemmesides brug af cookies. Den besøgende skal ligeledes have mulighed for at give samtykke og tilbagekalde sit samtykke. Du skal derfor, som hjemmeside-ejer, forklare dine besøgende, hvorfor du bruger cookies og til hvilke formål. Dvs. at du skal informere om SmartWebs cookies og 3. parts cookies.

Dine besøgende skal give samtykke til brugen af cookies. Vi anbefaler derfor, at du benytter SmartWebs standard boks til godkendelse af cookies, som kan aktiveres under "Indstillinger". Boksen er placeret i bunden af hjemmesiden og kræver kundens godkendelse for at blive skjult. Boksen linker videre til en side, hvor du beskriver dine cookies.

Undtagelser

Der er to undtagelser til kravet om samtykke. Den ene undtagelse opstår, når den besøgende udtrykkeligt har anmodet om tjenesten. Den anden opstår, når cookies er helt uundgåelige for at yde tjenesten. Et eksempel herpå er ved load balancing og i nogle tilfælde en funktion, der husker indkøbskurvens indhold.

Hvad er reglerne omkring cookie information på mit website?

Reglerne for cookies ændrer sig løbende, så du kan med fordel læse mere om de specifikke detajler på disse hjemmesider:

Vores anbefalinger

Vi anbefaler, at du:

1. Informerer dine besøgende om cookies
Du skal lave en tekstside, der beskriver din brug af cookies. Dette giver dine besøgende mulighed for at se, hvilke cookies du anvender til hvilket formål, og hvordan dine besøgende kan slette cookies igen. Læs mere her.

2. Aktiverer SmartWebs Cookie-boks
SmartWeb har udviklet en Cookie-boks, som kan aktiveres under indstillinger i kontrolpanelet. Boksen er placeret i bunden af hjemmesiden og kræver kundens godkendelse for at blive skjult. Boksen linker videre til den side, hvor du beskriver dine cookies (se ovenfor). Læs mere her.

Bemærk! Hvis du har et mobil-template, er procedure og vilkår helt de samme.

Læs mere:

1.16.1. Lav en cookie-tekst

1.16.2. Opret en Cookie-boks