1.4. Datalister

For at skabe oversigt over den data der ligger i dit system, anvender SmartWeb dynamiske lister. Disse lister kan indeholde dine brugere, gallerier og produkter, som vist nedenfor.

Generelt
Listerne opdateres automatisk så søgninger, sideskift og andre ændringer af listen ikke forsager, at browseren skal genindlæse siden. Dette giver dig en mere behagelig måde at arbejde på.

Listerne viser som standard 20 resultater per side. Hvis listen indeholder mere end 20 resultater, er det muligt at bladre via knapperne øverst og nederst på siden. Her kan du også se, hvilken side der i øjeblikket vises. Det er muligt at vælge hvilken som helst side. Dette gøres ved at angive et tal i feltet og derefter trykke ENTER.

Sortering
De fleste kolonner i listerne giver mulighed for at rangere indholdet. Dette gøres ved at klikke på kolonnens titel. Klikker du på titlen igen, vil sorteringen vises i omvendt rækkefølge.

Rækkefølge og bredde af kolonner
Ønsker du en anden rækkefølge på kolonnerne, skal du blot klikke på kolonnens navn, holde knappen nede, trække den over på den ønskede position og derefter slippe knappen. Listen husker rækkefølgen på kolonnerne, så længe du tilgår administrationen via den samme browser.

Vis og skjul kolonner
For at skjule en kolonne skal du holde musen over kolonnen og klikke på det ikon, der dukker op til højre i kolonnen. Vælg ’Columns’ og fjern fluebenet ud fra de kolonner, du ikke ønsker vist. Hvis du fortryder, kan du altid få vist kolonnerne igen ved at markere dem med flueben på samme måde, som da du fjernede dem.

Søgning
Øverst til venstre i alle lister findes et søgefelt. Alt efter hvilken liste der er tale om, kan dette bruges til at finde frem til netop det du leder efter. I ordrelisten i webshoppen kan der f.eks. søges efter ordrenummer og produkter i ordrene.

Ekstra sorteringer
Nogle lister har ekstra muligheder for at specificere, hvad du ønsker at se. For eksempel har produktkataloget i webshoppen mulighed for at vise produkter, som ligger i bestemte kategorier, eller som er tilknyttet en bestemt producent. Disse ekstra tilvalg vælges via en dropdown-menu og kan benyttes på normal vis ved at klikke på ikonet til højre. Dette frembringer en liste med f.eks. kategorier, hvor du kan vælge den ønskede kategori. En anden mulighed er at søge efter det ønskede kriterie ved at skrive i feltet og vente et kort øjeblik. Dropdown-menuen vil nu vise det, som matcher søgekriteriet, og du kan herefter vælge det, du søgte.