Sådan booker du en forsendelse med CoolRunner

4. Book forsendelser

4.1 Vælg ordrer

For at booke forsendelser skal du vælge de ordrer, du vil behandle.

Før du kan booke din forsendelser, skal du markere den eller de ordrer, du ønsker at booke forsendelse til med et flueben og trykke på det grønne plus i toppen.

Tryk herefter ”Book forsendelse”.

4.2 Selve bookingen

I eksemplet nedenfor valgte vi to ordrer i ordrelisten (ordre nr. 194 og ordre nr. 195)

Gør en ordre færdig ad gangen. Start med den øverste først. Når du er færdig, skal du klikke på ”Køb forsendelse hos CoolRunner”. Herefter får du mulighed for at gennemse, inden du køber.

”Pris total inkl. moms” er den pris, du skal betale til Coolrunner for dine forsendelser (prisen fremgår både med og uden moms).

Dine valg for: vægt, pakkestørrelse, fragtleverandør og antal kolli afgører prisen på din booking.

”Kundens pris” er den pris, kunden betaler til dig (her vist ekskl. moms).

Behandling af #194

Ordrens fragtpris: Den pris kunden betaler dig for fragt. Her: 0 kr. ekskl. moms.

Antal varer: På ordren er der to varer.

Vægt:

Vægten på ordren passer i intervallet ”1-2 kg”, og er forvalgt for dig (webshoppen finder automatisk den samlede vægt på de produkter, der er knyttet til ordren). Du kan vælge at ændre dette forvalg.

I eksemplet her er der oprettet 2 kolli (forsendelser).

Kolli nr. 1: 1-2 kg – sendes med Postnord m. omdeling 57,44 kr. ex moms
Kolli nr. 2: 5-10 kg – sendes med Postnord m. omdeling 63,80 kr. ex moms

Fragtleverandør og vægt:

Kunden får i eksemplet her gratis fragt (Ordrens fragtpris: 0 kr.).  Ordren leveres i to kolli med to forskellige leveringsmetoder.

Behandling af #195

Ordrens fragtpris: Den pris kunden betaler dig for fragt. Her: 75 kr. ekskl. moms.

Antal varer: På ordren er der en vare.

Fragtleverandør og vægt:

Da kunden gennemførte bestillingen på din webshop, valgte kunden leveringsmetoden
Postnord - Med omdeling”.

Dette er rart for dig at vide, så du ikke booker en forsendelse, der er dyrere – eksempelvis hvis kunden får gratis fragt.

Webshoppen forudvælger automatisk fragtleverandør (leveringsmetode) og vægt så den matcher kundens valg. Du kan ændre dette, hvis du ønsker det.

4.3 Færdiggør booking:

Du er nu klar til at færdiggøre din booking og får dette skærmbillede:

Her ser du, hvad de enkelte forsendelser koster dig, og du får mulighed for at vælge udskriftsformater og afsluttende behandling af dine ordrer.

4.3.1 Udskriftsformater

A4 papir – udskrive en forsendelse pr. A4 side (du får en pdf du kan printe ud)

Label papir – udskriv en forsendelse pr. label (du får en pdf du kan printe ud)

4.3.2 Afslut ordre

Du får muligheden for afsluttende handlinger på ordre, du netop har booket forsendelser til, så du ikke efterfølgende skal ind og gøre det for hver enkelt ordre.

Du kan sætte kryds i en eller felter:

Send ordre afsendt e-mail: shoppen sender ”ordre afsendt e-mail” til hver modtager.

Hæv penge: pengene hæves på de respektive kunders kreditkort (kun for ordre der er betalt med kreditkort).

Ændre ordrestatus til afsendt: ordrestatus ændres til afsendt på alle ordrer, du har behandlet.

4.4 Bekræftelse af booking:

Du har nu afsluttet booking af dine forsendelser og får dette skærmbillede:

Du kan her vælge "Udskriv labels", hvor du kan hente og udskrive det/de valgte labels eller vælge "Gå til ordrelisten", som sender dig retur til ordrelisten.

Nu skal du blot aflevere dine pakker på nærmeste indleveringssted.

Læs mere om indleveringssteder

4.5 Coolrunner status

Mens du booker dine forsendelser, har du i højre side en CoolRunner status som vist nedenfor.

Konto: Den CoolRunner konto SmartWeb er knyttet sammen med. Det er også muligt at skifte konto.
Status: Om der er forbindelse mellem SmartWeb og CoolRunner.
Saldo: Din saldo hos CoolRunner og et link til din konto.

Information:
Priser:
Link til prisside hos CoolRunner
Retur-labels: Aktivér retur-labels portals. Læs mere om dette her (punkt 5).