2.1.1. Opret side

Nedenfor gennemgår vi, hvordan du kan oprette en ny side i SmartWeb systemet.

1. Klik på "Opret side" i bunden af dit sidetræ.

2. Herefter får du et nyt vindue frem, hvor alle relevante felter (markeret med *) skal udfyldes. Felterne er forklaret nedenfor.

Sidetype:
  • Tekst: Med denne sidetype opretter du en almindelig tekstside, der kan indeholde forskelligt indhold såsom tekst, billeder, videoklip mv. Læs mere om tekstsider HER.

• Nyheder: Denne sidetype er en nyhedsside, hvor du løbende kan tilføje flere nyheder. Disse vil automatisk komme ud på din webløsning, når du har oprettet dem. Læs mere om nyhedssider HER.

• Kontaktformular: Denne sidetype giver dig mulighed for at oprette en kontaktside, hvor besøgende kan kontakte din virksomhed via e-mail direkte i browseren. Læs mere om kontaktformular HER

• Mediearkiv: Med denne sidetype får du mulighed for at tilføje en mængde billeder, som SmartWeb automatisk sætter op i et flot galleri. Læs mere om mediearkiv HER.

• Blog: Her kan du oprette en blog, hvor du kan dele viden med dine besøgende via blogindlæg, som de ligeledes kan kommentere på. Læs mere om blog HER.

Du kan læse mere om SmartWebs forskellige sidetyper og deres funktioner HER.

Brugerrettigheder
  • Synlig for alle: Opretter du en side med denne indstilling, vil dens indhold være tilgængelig for alle besøgende.

• Synlig for [BRUGERGRUPPE]: Her kan du vælge, at siden skal kunne tilgåes af alle, eller kun af specifikke brugergrupper. Ønsker du at gøre siden tilgængelig for flere brugergrupper, kan du redigere dette efterfølgende.

• Skjult for alle: Denne sides indhold kan ikke ses af nogle besøgende.

OBS! Alt indhold der linkes til fra en skjult side vil ikke være skjult. Læs mere HER.

Visning i menu:
  • Synlig for alle: Opretter du en side med denne indstilling, vil siden være synlig på din webløsning for alle brugere.

• Synlig for [BRUGERGRUPPE]: Her vælges om siden skal være synlig for alle eller kun for specikfikke brugergrupper. Ønsker du at gøre siden synlig for flere brugergrupper, kan man redigere dette efterfølgende.

• Skjult for alle: Denne side kan ikke ses af nogle besøgende.

Titel
  • Den titel du angiver for en side vises i menuen og på søgemaskinerne.

Overskrift
  • Overskriften vil blive vist øverst på siden

3. Nu er din side oprettet, og du kan finde den nederst i dit sidetræ under ”Venter på publicering”, som vist nedenfor. Under billedet forklares hvordan du aktiverer siden.

• Du skal trykke på din nye side og holde venstre museknap nede, alt imens du trækker mappen op til, hvor du synes, den skal placeres.
  • Når du har siden, hvor du vil have den, slipper du museknappen, og siden er nu på plads.
  • Nu vil din nye mappe ikke længere være at finde under ”Venter på publicering”.