3.1.1. Indsæt link

Følgende guide viser, hvordan du indsætter et link på din side. Et link fungerer i princippet som en knap, der leder over til en ny side (eller evt. en fil).

Eksempel – Indsæt link

Her gennemgår vi et eksempel på, hvordan du indsætter et tekstlink på en tekstside. Du kan følge samme fremgangsmåde, hvis du gerne vil lave et link på et billede. I så fald skal du blot markere et billede i stedet for en tekst.

1. Vælg Side
For at indsætte et link, skal du først vælge den side, hvor du vil indsætte linket. Klik på ”Sideindhold” for at få vist den valgte sides indhold. Læs HER hvordan du opretter en ny side.

2. Markér tekst (eller billede)
Først makerer du det ord, sætning eller billede, der skal fungere som link. Det er vigtigt, at du vælger et ord eller en sætning, der er sigende for destinationssiden, da søgemaskinerne både læser og bruger denne tekst.

3. Opret link
Når du har markeret det ønskede ord, så klik på ”Indsæt/redigér Hyperlink” for at lave det om til et link. Ikonet ser således ud:

Når du klikker på ikonet, kommer der et nyt vindue frem, hvor du kan vælge, hvad der skal ske, når man klikker på linket. Vinduet ser således ud:

4. Type
Under feltet ”Type” skal der stå ”URL”.

5. URL
Her skal du angive URL’en (adressen) til den internetside, du gerne vil linke til. I dette eksempel indtaster vi ”http://www.dr.dk”, fordi vi gerne vil have, at brugeren ledes over på DR’s hjemmeside, når han/hun klikker på linket.

6. Internt link
Her kan du vælge en side fra dit eget website, såfremt du ønsker at bruge disse som links.

7. Mål
Under dette punkt kan du vælge, hvordan linket skal åbne. Der findes følgende valgmuligheder:
- Nyt vindue (_blank)
- Samme ramme (_self)
- Top ramme (_top)
- Forældre ramme (_parent)
Hvis du ønsker at linke væk fra din webløsning, er det ofte en god ide at vælge ”Nyt vindue (_blank)” idet, brugeren på denne måde ikke navigerer væk fra din webløsning. Interne links må godt være i samme ramme (_self), da brugeren, på denne måde, bliver på din webløsning.

Indstillingen findes under "Mål" Fanebladet.

8. Titel
Det er valgfrit, om du vil indtaste en titel. Det er oftest en meget god ide at gøre, da ”Titel” er den tekst, der bliver vist, når brugeren holder musen henover linket.
En anden årsag er at søgemaskinerne kan finde denne tekst, så den potentielt bidrager til en bedre søgeoptimering for din webløsning eller den du linker til.
Indstillingen findes under "Avanceret" fanen.

9. Færdig
Du er nu færdig. Klik på ”Opdater siden” for at gemme ændringen.