3.1.2. Indsæt link til pdf dokument

Her kan du se, hvordan du indsætter et link til et pdf dokument på din webløsning. For at indsætte en PDF fil, skal du først uploade den ønskede pdf-fil til SmartWeb serveren, som det er vist nedenfor (punkt 6). Denne procedure kan gentages for andre filformater også.

Eksempel – Indsæt link til pdf dokument på tekstside

1. Du skal først vælge den side, hvor du vil indsætte filen. Klik på ”Sideindhold” for at få vist den valgte sides indhold. Læs HER hvordan du opretter en ny side.

2. Markér derefter det ord, sætning eller billede, som skal fungere som link til PDF filen. Husk at vælge en sigende tekst for dit link, da søgemaskinerne læser og bruger denne tekst.

3. Når ordet, sætningen eller billedet er markeret, klik på ”Indsæt/rediger hyperlink”-knappen  i topmenuen, hvorefter nedenstående vindue åbnes:

4. Vælg URL i feltet ”Type”.

5. Klik på "Gennemse" for at vælge en eksisterende PDF fil fra serveren eller uploade en ny.

Nu åbner filhåndteringsvinduet, som vist nedenfor. Her kan du vælge en eksisterende PDF fil fra serveren eller uploade en ny.

6. Vælg den ønskede PDF fil fra serveren eller tryk på "Upload"-knappen  for at uploade en ny PDF fil fra din computer til den aktive mappe.

For at ændre den aktive mappe, bruges mappetræet/oversigten til venstre.

7. Når filen er overført til SmartWeb-serveren, vises den i listen. Dobbeltklik på filen for at vælge den.

8. Klik på ”Ok” for at vende tilbage til teksteditoren.

9. Du har nu oprettet et link til en PDF fil på din tekstside. Klik på ”Gem” for at gemme ændringen.