3.9.1. Design

Første gang du åbner en ny formularside, vil den åbne i et blankt designområde. Her kan du enten vælge en template eller designe en formular fra bunden. Du finder de forskellige templates i det mørke område foroven. Der vil være templates indbygget i systemet samt mulighed for selv at gemme en template. Ved at klikke på en template vil den blive hentet frem, og din formular kan derefter designes med udgangspunkt i den.

Hvis du ønsker at starte fra bunden, skal du blot klikke på ”Skjul templates” og derefter begynde at designe din formular. Hertil skal du bruge elementerne i venstre side, som kan trækkes ind i designområdet via drag and drop. F.eks. kan du trække en ”Fast tekst” ind i designområdet, hvorefter en boks åbner sig. Her kan du indtaste en tekst, som beskriver din formular. Klik gem for at gemme elementet. Herefter kan du trække brugerinput bokse ind, f.eks. en dropdown hvor kunden skal vælge mellem forskellige valgmuligheder.

Hvis du ønsker at sortere de valgte elementer i designområdet, skal du blot holde musen over et element, hvorefter musen skifter til et flytteikon, og du kan flytte elementet til den ønskede placering.

Når du ønsker at redigere eller slette et element, skal du holde musen over elementet i designområdet, hvorefter to ikoner viser sig i højre side. Ved tryk på "redigér" vil boksen komme frem igen, og du kan redigere elementet. Ved tryk på "slet" vil elementet blive fjernet fra designområdet.

Alle ændringer der foretages i designområdet vil blive gemt med det samme. Der er derfor ikke mulighed for at klikke "Gem". Du har derimod mulighed for at klikke "Gem som template", hvilket gemmer din skabelon som en ny template. De templates du gemmer, kan bruges på tværs af flere sider. Foroven kan du altid slette dine templates, dog ikke dem som er standard i systemet.

OBS! Filer der uploades via formular-modulet, vil være tilgængelige via et direkte link. Du bør derfor være ekstra opmærksom på om filer eller billeder indeholder personoplysninger eller anden følsom information, som ikke må være offentligt tilgængeligt.

Selvom ”påkrævet” ikke er en mulighed i enkeltvalgbokse, så kan man opnå den samme effekt ved at udfylde "standardvalg" for den, eksempelvis kan du skrive "skal udfyldes".