4.10.1. Rabatkoder

Du er her: Webshop > Rabatkoder/Gavekort

Rabatkoder kan benyttes til at give udvalgte kunder rabat. Rabatten bliver fratrukket allerede i bestillingsprocessen, hvor kunden skal indtaste rabatkoden under indkøbskurven. Der kan både være tale om et beløb eller en procentsats. Rabatkoder skal aktiveres i Kontrolpanel > Indstillinger

Nedenfor vises en guide til, hvordan du opretter en rabatkode, og hvordan denne vil se ud på din webshop.

1. Under Rabatkoder/Gavekort finder du en oversigt over alle dine rabatkoder eller gavekort.

2. Tryk på Opret ny rabatkode for at oprette en rabatkode, som vist på nedenstående billede.

Titel: Her skriver du en titel for rabatkoden. Denne titel vil kunne ses af dine kunder, når de har indtastet koden.

Indtastnings kode: Her skriver du den kode, som dine kunder skal skrive for at aktivere rabatten. Systemet udfylder automatisk denne, men du kan naturligvis skrive din egen.

Rabat: Du kan her angive den ønskede rabat. Du har følgende valgmuligheder.

• I %: Dette betyder at der bliver trukket eksempelvis 20 % fra beløbet på ordren.

• DKK: Du kan her angive rabatten som værende et fast beløb. F.eks. 50 kr.

• DKK pr. produkt: Dette betyder at for hvert produkt kunden køber, får han/hun eksempelvis 20 kr's rabat.

Maksimum forbrug: Her angives, hvor mange gange den pågældende rabatkode kan bruges. Dette kan naturligvis variere alt efter din intention med rabatkoden.

3. Når du har udfyldt ovenstående, skal du trykke på Opret.
4. Hvis du ønsker at rabatkoden kun skal gælde for specifikke produkter, skal du herefter trykke på  for at komme til nedenstående side, hvor der nu er et ekstra faneblad tilgængeligt. Her er det ligeledes muligt at sætte periodestyring på rabatkoden, så den kun virker i et defineret tidsrum.

5. Vælg fanebladet Vælg produkter for at komme til nedenstående side.

6. Tryk på -knappen udfor de produkter, som rabatkoden skal gælde for. Der er ingen begrænsning på, hvor mange produkter du kan tilføje. Når de ønskede produkter er tilføjet, trykker du på Gem, hvorefter rabatkoden gælder for de udvalgte produkter.

1. Nedenfor vises det, hvor rabatkodefeltet er lokaliseret i kundens indkøbskurv.

1. Når kunden har indtastet sin rabatkode, vil følgende side komme frem.

Som vist er rabatten nu fratrukket kundens ordre, og kunden kan nu se, hvor meget rabat der er givet. Funktionen kan altid slås til og fra under Kontrolpanel > Shopindstillinger.