Generelt

Du er her: Webshop > Produktkatalog > Opret produkt > Generelt

På denne side kan du angive eller redigere et produkts informationer.

Visse informationer er vigtigere end andre, men vi vil gå dem allesammen igennem her. Dette forløb er delt i to, da der er mere info, end du kan se på billedet ovenfor. Bemærk, at det kun er de steder, der er markeret med en rød stjerne, hvor du skal udfylde felterne. Resten er ikke påkrævet.

Titel: Varens navn som vises på webshoppen.

Type: Her skal du vælge, hvorvidt det er et fysisk produkt eller f.eks. fil salg (e-bog) eller et gavekort, du vil oprette.
Bemærk! Hvis du vælger udgået, så vil dit produkt ikke fremgå på produktlister eller i søgninger på din webshop. Det er derfor kun muligt at tilgå produktet via et direkte link. Dine kunder vil derfor kunne finde det eksempelvis via søgemaskiner. Produktet vil her fremgå som værende udsolgt, uanset det reelle lagerantal. Af samme grund er det heller ikke muligt for dine kunder at købe et udgået produkt. Hvis det udgåede produkt er med i et pakkeprodukt, så vil pakkeproduktet også fremgå som værende udsolgt.

Status: Er varen på lager og klar til salg så vælg ”Aktiv”, men er den fx endnu ikke på lager, kan du sætte den til ”Ikke aktiv”.

Status ved udsolgt: Her vælger du, om udsolgte produkter stadig skal vises i webshoppen eller ej. Det kan være en fordel, hvis produktet snart kommer på lager igen, således at kunderne ved, at det eksisterer.

Ring for pris: Har du nogle varer, der ofte ændrer pris, kan du vælge at vise et ”Ring for Pris” tekstfelt, i stedet for en almindelig pris.

Pakkeprodukt: Er dette produkt en almindelig vare, eller er det et pakkeprodukt, som er en sammensætning af flere unikke produkter.

Producent: Her vælges varens producent. Det er IKKE nødvendigt at koble varen sammen med en producent. I så fald skal du vælge muligheden: ”Ingen”.

Leveringstid: Hvis der er en bestemt leveringstid på varen, så kan du vælge den her. Ellers sættes den automatisk til standard. Læs hvordan du kan oprette andre leveringstider her.

Primær lager lokation: Hvis du anvender flere lagerlokationer, så er det muligt at vælge, hvilket lager der skal anvendes som standardlager til produktet. Hvis du intet ændrer, så vil det afhænge af det lager, der står anført som standard under lagerlokationer. Opret nye lagerlokationer her.

Lager antal: Her angives antallet af produkter på lager. Bemærk, at hvis du anvender flere lagerlokationer, så skal lagerantallet ændres under "Lager" i stedet. Læs mere om dette her.

Produktet kan købes, selvom det ikke er på lager: Her har du 3 valgmuligheder, "Webshop standard", "Ja" og "Nej". Webshop standard betyder, at varen følger den indstilling, du har valgt under shop indstillinger. Skal det specifikke produkt variere fra dette, skal du vælge "Ja" eller "Nej".

Fast fragtmetode: Her kan du vælge at tildele denne vare en specifik fragtmetode. Man kan vælge flere fragtmetoder ved at holde CTRL inde. Denne mulighed vises kun, hvis du allerede har valgt en fast fragtmetode. Du kan oprette nye fragtmetoder under Kontrolpanel > Fragtmetoder.

Enhed: Her bestemmes, om varen skal angives i stk., meter., kg osv. Nye enheder oprettes via Kontrolpanel > Enheder.

Vægt: Her angives vægten på produktet. Dette er især brugbart, hvis du afregner fragtomkostninger ud fra varens vægt.

Varenummer: Her angives produktets varenummer. Dette er ikke nødvendigt, hvis du ikke vil bruge varenumre. Bemærk dog at hvis din webshop er integreret med et økonomisystem såsom e-conomic, så skal dine produkter have varenumre.

Vær opmærksom på, at der kan være problemer med at have et varenummer, der starter med "0".

* Hvis dit varenummer starter med "0" og du redigerer produktet via eksporten i Excel, vil Excel automatisk fjerne "0"'et.

* Scenariet sker kun, når varenummet starter med "0", og ikke indholder andet end tal.

Vare hjemmeside: Her kan du linke til varens producentadresse.

Relationskode: Ved at indtaste en relationskode er det muligt at relatere produkter til hinanden. I feltet indtastes en fælleskode efterfulgt af titlen på produktet i parentes. Et eksempel på to produkter, som skal relateres er indsat nedenfor:
Produkt #1: relations_kode (T-shirt med tryk)
Produkt #2: relations_kode (T-shirt uden tryk)

Periodestyring: Her kan du lave datostyring, hvis produktet kun skal være tilgængeligt i en bestemt tidsperiode.

Sortering: Her angives, hvilken sortering varen skal have i produktoversigten. Jo lavere et tal der angives, desto højere kommer produktet i visningen.

Fokus områder: Her kan du vælge, om produktet skal vises på forsiden (såfremt du har produktvisning på denne) og/eller som produktforslag i indkøbskurven.

Varianttyper: Her kan du vælge, hvilke varianttyper der skal kobles sammen med produktet. Disse varianttyper kan oprettes under Webshop > Varianttyper.

Variant struktur: Her vælges, hvordan varianterne skal fremvises på produktet.

Bestillingsseddel: De forskellige varianter bliver listet under produktet.

Bestillingsseddel dropdown: Samme som foroven, men her er de listet i en dropdown menu.

Dropdown: De forskellige varianter bliver listet i en dropdown menu.

Knapper: Her har kunden mulighed for at afkrydse den produktvariant, som han/hun ønsker. Knapperne kan have forskellige farver eller billeder afhængig af varianten. Læs mere om dette her.

OBS! Disse muligheder kan også indstilles fast under variantstruktur. Læs hvordan her.

Tilvalgstyper: Her kan du vælge mellem de oprettede tilvalgstyper. Dette kunne eksempelvis være muligheden for at få broderet et navn på en t-shirt. Tilvalgstyper kan oprettes under  Webshop > Tilvalgstyper.

Sproglag:  Driver du en webshop med flere sprog, kan du her vælge, om produktet skal vises på alle sproglag eller kun på individuelle sprog.