5.1.1. Opret bruger

Du er her: Moduler > Brugere > Brugere

Denne sektion gennemgår oprettelsen af nye brugere i SmartWeb. Fremgangsmåden er ens, uanset hvilken brugerkategori, der er tale om. I dette eksempel oprettes en Kun nyhedsbrev tilmeldt.

Under Moduler > Brugere finder du en oversigt over dine nuværende brugere. I denne oversigt kan du se følgende information om brugerne: Navn, E-mail, Tlf. nr., Oprettelsesdato, Brugergruppe og Nyhedsbrev.

Nedenstående oversigt viser de ikoner, der bruges i dette modul.

Ikon Titel Funktion

kryds.png Nej eller Blokeret Bruges i to henseender. Findes dette under ’Nyhedsbrev’, er brugeren ikke tilmeldt. Findes ikonet under ’Administration’, er kunden blokeret og kan ikke logge ind.

oktegn.png Ja eller Godkendt Bruges i to henseender. Findes dette under ’Nyhedsbrev’, er brugeren tilmeldt. Findes ikonet under ’Administration’, er kunden godkendt og kan logge ind.

glemtadgang.png Send glemt adganskode e-mail Har en bruger glemt sit password, kan du trykke på dette ikon og sende en mail til brugeren indeholdende deres password.

mailsendt.png Sendte e-mails Ikonet vises i højre siden, hvis du har sendt en e-mail til brugeren før. Det viser eksempelvis om du har sendt ny adgangskode eller ordrebekræftelse mv.. Dog er "kun nyhedsbrevtilmeldte"-brugere ikke med i denne funktion.
rediger.png Rediger Tryk på dette ikon for at komme ind på brugerens profil og rette i dennes oplysninger.

slet.png Slet Tryk på dette for at slette brugeren.

1. Tryk på Opret bruger oppe i højre hjørne for at komme til nedenstående side.

2. Du skal herefter udfylde følgende felter:

• Brugernavn (e-mail): Hver bruger skal have et brugernavn. Dette skal være en e-mail adresse. Denne adresse behøver ikke at være den samme som den mailadresse, de kontaktes på. Brugernavnet skal være unikt, hvilket betyder, at ét brugernavn kun kan bruges på én bruger.

• Adgangskode: Her indtastes brugerens adgangskode. Der er ingen regler for denne.

• Brugergruppe: Her vælges den brugergruppe, brugeren skal tilhøre. I dette eksempel tilhører brugeren gruppen ”Kun nyhedsbrev tilmeldte”.

• Status: Her kan du godkende eller blokere en bruger og derved bestemme, om brugeren kan logge ind.

• Rabatgruppe: Har du i forvejen en rabatgruppe oprettet til dine kunder, er det her, du vælger, om denne bruger skal være medlem af den pågældende rabatgruppe.

• Debitor nummer: Du kan her indtaste brugerens debitornummer. Dette kan være brugbart, hvis du har en e-conomic integration. Dette kan bruges til at matche brugeren med en debitor i e-conomic. Hvis debitornummer er angivet for en bruger benyttes dette altid, uanset hvad e-conomic integrationen er sat op til at matche på.

3. Når du har udfyldt ovenstående, kan du gå igang med at udfylde resten af siden. Her skal du udfylde alle informationer, der er markerede med ’*’. De resterende er kun nødvendige, såfremt du ønsker at have de pågældende informationer på dine brugere. Jo flere information du kan udfylde om brugeren desto bedre.
Du kan f.eks. indstille en standardvaluta for brugeren. Dette er en rigtig god idé, hvis brugeren kommer fra udlandet. Dvs. når brugeren logger ind og bestiller varer via din webshop, vil valutaen på webshoppen automatisk tilpasses brugeren.

4. Når alt er indtastet, skal du trykke på Opret.

5. Brugeren er nu oprettet, og du vil kunne se denne i din brugeroversigt.

Hvis en ordre er foretaget af en bruger, der er logget ind på din webshop, så vil brugerens e-mail være understreget i ordrelisten. Du har derefter mulighed for at klikke på e-mailen og gå ind på brugerens oplysninger.

Når brugeren handler på din webshop uden at have logget ind, så vil systemet genkende brugerens mail-adresse og registrere at købet tilhører en bestemt bruger (såfremt e-mailadressen er den samme som de har registreret på din webshop). Dette vil ligeledes fremgå ud fra ordreoversigten hvor ordren vil være markeret med en klips. Bemærk dog, at dette kun har en betydning internt. Brugerens køb vil ikke tælle med i loyalitetsrabatten da han/hun ikke har logget ind før købet.