5.2.1. Kladder

Du er her: Moduler > Nyhedsbrev > Kladder

Når du klikker på Kladder, vises en liste med alle de nyhedsbreve, du har oprettet. Et nyhedsbrev ligger i Kladder indtil det bliver sendt. Herefter fremgår det af listen Sendte nyhedsbreve. I listen under Kladder vises emne, afsender e-mail, dato for oprettelse og antal gange nyhedsbrevet er afsendt. Derudover kan du se, hvilken ”template” der er anvendt til nyhedsbrevet. En template er det design nyhedsbrevet anvender.

For hvert afsendt nyhedsbrev har du nogle administrative muligheder. Disse muligheder er:

Ikon

Funktion

Beskrivelse

Send nyhedsbrev                   Klik på dette ikon, hvis du ønsker at sende det valgte nyhedsbrev. Når du har klikket Send nyhedsbrev, skal du vælge en eller flere modtager(e). Modtager kan være en hel brugergruppe, eller en enkelt person.

Den enkelte person kan være en person, som tilhører en brugergruppe, eller som står helt uden brugergruppe.

Når du har valgt den ønskede modtager, klikker du på Send nyhedsmail.

Se nyhedsbrev                   Klik på dette ikon, hvis du vil se det valgte nyhedsbrev, som det vil se ud for modtageren. Nyhedsbrevet er opbygget af dynamiske felter, hvilket betyder, at systemet selv indsætter bestemt indhold, så det passer til den enkelte modtager.

Et dynamisk felt er eksempelvis: ”MAIL_MODTAGER”. Her sætter systemet selv modtagerens navn ind ved afsendelse.

Rediger nyhedsbrev                   Tryk her for at redigere et nyhedsbrev, der allerede er oprettet. I feltet Skabelon vælger du den ønskede template (design til nyhedsbrevet). Derudover angiver du emne, afsendernavn, afsender e-mail og nyhedsbrevets indhold.

Når du er færdig, klikker du på Gem.

Slet nyhedsbrev                   Du sletter et nyhedsbrev ved at klikke på denne knap. Du skal bekræfte, at du vil slette det valgte nyhedsbrev. Bemærk, at det derefter ikke er muligt at gendanne nyhedsbrevet.