5.2.2. Opret nyhedsbrev

Du er her: Moduler > Nyhedsbrev > Opret nyhedsbrev

Du kan herunder se, hvordan du kan oprette et nyhedsbrev i SmartWeb-systemet.

1. Gå ind på Opret Nyhedsbrev for at komme til nedenstående side.

2. Du skal herefter udfylde/tage stilling til følgende i dit nyhedsbrev:

• Skabelon: Smartweb indeholder som standard en nyhedsbrevskabelon, der viser logo og brugerens navn. Har du lavet din egen skabelon, kan du vælge den her. Ønsker du at ændre eller oprette nye skabeloner, kan du læse mere om dette HER.

• Emne: Her skrives den korte tekst, som brugeren kan se, når mailen ligger i indbakken. Den skal derfor gerne være fængende, så brugeren får lyst til at læse dit nyhedsbrev.

• Afsendernavn: Her skrives det navn, der skal stå som afsender på nyhedsbrevet. Det kan derfor være en god ide at skrive din webløsnings navn og ikke dit eget.

• Afsender e-mail: Her indtaster du den e-mail adresse, der skal stå som afsender af nyhedsbrevet. Det er dog ikke muligt for modtageren at besvare din nyhedsmail via denne. Vær opmærksom på, at spamfiltre ikke vil godtage alle mails, f.eks. går ”automail” eller ”donotreply” ikke igennem, og du kan derfor ende med, at dit nyhedsbrev ender i brugerens spam-indbakke. Det er bedst at indtaste din firma e-mail.

3. Når ovennævnte felter er udfyldt, er du klar til at lave selve nyhedsbrevet. Dette fungerer nøjagtigt som, hvis du skulle oprette en almindelig tektside på din webløsning. Du kan indsætte billeder, tekst, tabeller, links osv. Du skal dog være opmærksom på et par ting:

1. Billeder SKAL skaleres inden de indsættes i kladden. Dette kan du enten gøre selv inden du uploader filen til filhåndtering, eller i selve filhåndtering (læs hvordan her). Selvom du får SmartWeb editoren til at ændre billedets størrelse, vil langt de fleste mailprogrammer vise billedet i sin originale størrelse, hvilket selvsagt kan give nogle opsætningsproblemer.
  2. Der er mange forskellige mailprogrammer på markedet, så du kan aldrig være 100 % sikker på, at dit nyhedsbrev vil se ens ud hos alle. Lad derfor være med at gøre det alt for kompliceret, da dette øger sandsynligheden for, at nyhedsbrevet ikke ser ordentligt ud hos alle modtagere. Hold det simpelt og pænt.

3. Når oplysninger og indhold er tastet ind, trykker du på Opret. Nu har du oprettet et nyhedsbrev, der er klar til at blive sendt ud.

4. Gå ind under kladder for at teste nyhedsbrevet og se, hvordan det ser ud i en mail. Her kan du se det nyhedsbrev, du netop har oprettet øverst i listen. Tryk på -knappen for at se, hvordan hele nyhedsbrevet ser ud.

Læs mere:

5.2.2.1. Udsend Nyhedsbrev