5.4.1. Produkter og varianter

Du er her: Moduler > Eksport

Nedenstående skema gennemgår format for Produkter og varianter. For at importere produkter/varianter er det vigtigt, at de er i samme format som eksport filen.

OBS! Visse felter er påkrævet, mens andre kan udelades. For at være sikker på at du har de påkrævede felter kan du altid eksportere de data du også gerne vil importere. På den måde ved du hvilke felter der skal med i din import. En rigtig god ide kunne være at kopiere felterne fra din eksport.

Hvis du er i tvivl om dataenes funktion, er der hjælp at hente i afsnittet om Opret produkt.

Hvis du ønsker at slette indhold i tekst felter (alle der er sprog / sites afhængige), kan det gøres ved at indtaste "DELETED" som værdi i importen for feltet. Det hjælper ikke blot at tømme feltet helt (sikkerhedsforanstaltning). Dette gælder for alle import / eksport formater.​

Data navn

Data beskrivelse

PRODUCT_ID
(Påkrævet)
ID for produktet.
Ved oprettelse af et produkt skal feltet enten være tomt eller udfyldes med et ID, som ikke allerede er i brug.
Hvis feltet efterlades tomt, tildeler systemet selv det nye produkt et ID.
Ved rediger skal det være udfyldt med et eksisterende produkts ID.

Feltet kan også udfyldes med "NUMBER". Så bruges NUMBER feltet som nøgle. Findes der ikke et produkt med det angivne NUMBER, oprettes en ny.

TITLE_[sprog]_[site]

Produktets titel på det valgte sprog. Hvis linien repræsenterer en variant, optræder navnene på variant-data adskilt med '|'. Redigeres TITLEN, opdateres variantens bindinger til variantdata. Hvis der angives en variantdata, som ikke allerede findes, oprettes denne automatisk og tilføjes varianttypen. TITLE er påkrævet ved oprettelse.

PRODUCT_TYPE
STATUS

Status for produktet, "1" for aktiv og "0" for ikke aktiv.

STOCK

Antal på lager, f.eks. "5" for 5 stk.

STOCK_LOW
STOCK_LOCATION_[location_id]

Antal på lager på lageret med det angivne id
STOCK_LOCATION_PRIMARY

ID for produktets primære lagerlokation. 0 For automatisk lokation (følger site/sproglags standard lager)
CALL_FOR_PRICE
DISABLE_ON_EMPTY

Status for produktet ved udsolgt, "1" for aktiv og "0" for ikke aktiv.

MANUFACTURER_ID

ID nummer for producenten / mærket.

DELIVERY_ID

ID for leveringstidspunkter.

FREIGHT_ID

ID for fast fragtmetode for produktet. 0 hvis produktet ikke har fast fragtmetode.

OUT_OF_STOCK_BUY

Produktet kan købes, selvom det ikke er på lager, "1" eller "0"
UNIT_ID

ID for enheden.

NUMBER

Varenummer for produktet.

SUPPLIER_NUMBER

Leverandør varenummer for produktet.

EAN

EAN nummer for produktet.

PRODUCT_LINK

Produktets eksterne link. HUSK "http://" foran.

URL

Produktets URL.

WEIGHT

Produktets vægt, f.eks. "10" for 10 kg.

FOCUS_FRONTPAGE

Status for produktets visning på forsiden, "1" for aktiv og "0" for ikke-aktiv.

FOCUS_CART

Status for produktets visning i indkøbskurven, "1" for aktiv og "0" for ikke-aktiv.

SORTING

Sortering af produktet, 0 hvis ikke sorteret.

LANGUAGE_LAYERS Sprog isokoder for sproglag som produktet skal vises på efterfulgt af site id (standard 1) (f.eks. DK_1 eller UK_1) separeret med '|'. Efterlad tom for visning på alle sproglag.
USER_ACCESS ID'er for de brugere der kan tilgå produktet, adskilt af '|'. Hvis feltet efterlades tomt, er der ingen begrænsning på, hvilke brugere der kan tilgå produktet.
USERGROUP_ACCESS ID'er for de brugergrupper der kan tilgå produktet, adskilt af '|'. Hvis feltet efterlades tomt er der ingen begrænsning på hvilke brugergrupper der kan tilgå produktet.
For "Synlig for gæster" bruges ID 0.
RELATED_PRODUCT_IDS ID'er for relaterede produkter, adskilt af '|'.
RELATED_PRODUCT_NUMBER Varenumrer for relaterede produkter, adskilt af '|'. Ved import ignoreres feltet hvis RELATED_PRODUCT_IDS er udfyldt.
PDF_FILES
Filnavne for PDF-produktblade, adskilt af '|'.
DATE_ADDED

Dato for produktoprettelse.
Skal indtastes som: åååå-mm-dd tt:mm:ss

DATE_UPDATED

Dato for produktrettelse.
Skal indtastes som: åååå-mm-dd tt:mm:ss

EDBPRISER_ID

Produktets ID på EDBPriser.

GOOGLE_CATEGORY_ID Produktets Google Kategori ID
DELETE

Indtast "1" i denne kolonne, hvis du ønsker at slette produktet.

DESCRIPTION_LIST_[sprog]_[site]

Produktets listebeskrivelse på valgt sprog. Beskrivelsen vises i produktlister.

DESCRIPTION_LONG_[sprog]_[site]

Produktets lange beskrivelse på valgt sprog. Beskrivelsen vises på varekortet.

DESCRIPTION_SHORT_[sprog]_[site]

Produktets korte beskrivelse på valgt sprog. Beskrivelsen vises på varekortet.

CATEGORY_ID
(Påkrævet)
ID for produkts kategori. Dette kan være et ID for en hovedkategori eller underkategori.

CATEGORY_ID_CREATE ID for produkts kategori. Dette kan være et ID for en hovedkategori eller underkategori.
Dette felt bliver kun brugt ved oprettelse af produkt. Det påvirker ikke ved opdatering af et produkt.

SUB_CATEGORY_ID

Hvis produktet skal relateres til sekundære kategorier, kan kategoriernes ID-numre tilføjes her adskilt af ”|”. Det kan både være hovedkategorier og underkategorier.
F.eks. 20|15. Sættes til 0 ved ingen.

SUB_CATEGORY_ID_CREATE

Hvis produktet skal relateres til sekundære kategorier, kan kategoriernes ID-numre tilføjes her adskilt af ”|”. Det kan både være hovedkategorier og underkategorier.
F.eks. 20|15
Dette felt bliver kun brugt ved oprettelse af produkt. Det påvirkes ikke ved opdatering af et produkt.

LIST_PRICE

Produktets vejl. udsalgspris.

BUY_PRICE

Produktets kostpris, til internt brug.

MIN_AMOUNT

Produktets min. antal, f.eks. "1" for 1 stk.

PRICE

Produktets salgs pris (før evt. rabat).

DISCOUNT

Produktets rabat, "0" hvis ingen rabat.

DISCOUNT_TYPE

Rabattype, "a" for fast beløb (amount) og "p" for procent.

DISCOUNT_GROUP

ID for produktets B2B rabatgruppe. Tom hvis ingen.

PICTURES

Produktbilleder adskilt af |. Linker altid ind i /upload_dir/shop/.
F.eks. 44182.jpg|285912.jpg

Ønskes eksterne billeder knyttet til produktet, angives den fulde sti til billedet ved import, f.eks. http://eksternwebside.dk/sti/til/billede.jpg. Billedet bliver ved import downloadet til webshoppen og bliver knyttet til produktet. Det placeres i /upload_dir/shop/ og navngives som originalbilledet.

URL_PICTURE

Komplet link til det første billede. Kan ikke ændres.

SEO_TITLE_[sprog]_[site]

Søgeoptimerings-titel (Meta title) på valgt sprog.

SEO_DESCRIPTION_[sprog]_[site]

Søgeoptimerings-beskrivelse (Meta description) på valgt sprog.

SEO_KEYWORDS_[sprog]_[site]

Søgeoptimerings-søgeord (Meta keywords) på valgt sprog.

SEO_LINK_[sprog]_[site]

Søgeoptimerings-link på valgt sprog.

SEO_CANONICAL_[sprog]_[site]

Søgeoptimerings-canonical (Meta canonical) på valgt sprog.

VARIANT_ID

ID for varianten.
Ved oprettelse af et produkt skal feltet enten være '0', eller udfyldes med et ID, som ikke allerede er i brug. Variant ID'et skal være globalt unikt, det vil sige, på tværs af andre produktvarianter også. Hvis feltet efterlades '0', tildeler systemet selv den nye variant et ID.
Ved rediger skal det være udfyldt med en eksisterende variants ID.

Feltet kan også udfyldes med "NUMBER". Så bruges NUMBER feltet som nøgle. Findes der ikke en variant med det angivne NUMBER, oprettes en ny.

VARIANT_TYPES
(Påkrævet)

Id'er for variant typerne separeret med '|'. Rækkefølgen og antallet af typer skal stemme overens med variantdata, som typerne repræsenterer. Disse optræder i TITLE feltet, sepereret af '|'.

PICTURE_FOLDER

Feltet kan bruges som et alternativ til PICTURES.
Du skal angive stien til en folder i shoppens uploadfolder, f.eks. /shop/import/. I denne folder placeres billeder, der ønskes tilknyttet produkterne i importen, og navngives NUMBER_filnavn.png eller NUMBER.png. Billederne bliver så automatisk knyttet til produktet med varenummer NUMBER, når importen udføres. F.eks. vil de to billeder 123_fil1.jpg og 123_fil2.png automatisk blive knyttet til produktet med varenummer 123.

Feltet kan kun bruges i import.

PRODUCT_TYPE Produktets type: 0 (normal), 1 (pakkeprodukt), 2 (gavekort med kode), 3 (gavekort uden kode), 4 (udgået).

EXTRA_BUY_CATEGORY_[categoriID ID'er for produkter i tilkøbskategorien, adskilt af '|'.
PRICEINDEX_* Angiver om et produkt eller variant skal medtages i prisindeks. 0 (vis ej), 1 (vis). Følgende prisindeks er tilgængelige (f.eks. PRICEINDEX_MIINTO):

ANNONSFYND
EDBPRISER
GOOGLE_ADWORDS
KELKOO
MIINTO
PRICERUNNER
SPAR30
TRENDSALES
CUSTOM_DATA_[id]_[sprog] Udvided produktdata for det specificerede id, på valgt sprog. For typen 'checkbokse' adskilles værdier af '|' hvis der er valgt flere værdier. For at slette tilknytning til udvidet produktdata skal der indtastes værdien 'DELETED'.