6.1.8. SEO Redirects

Du er her: Kontrolpanel > Generelt > SEO Redirects

Med SEO Redirects er det muligt at bestemme, hvordan din side skal reagere, hvis den indtastede URL ikke findes. Du kan i nedenstående guide læse mere om, hvordan du opretter SEO redirects.

1. Gå ind på Kontrolpanel > SEO Redirects

1. For at oprette en ny redirect, skal du først vælge sprog i listen.

2. Derefter trykker du på Opret redirect- knappen, og udfylder herefter de følgende informationer:

URL Fra

Url der ønskes redirect fra. Det kan enten være en fuld url eller dele af en url efterfulgt af *.
Bruges *-notationen vil den matche alle URLs, der starter med den indtastede URL efterfulgt af ét eller flere vilkårlige tegn.

F.eks. vil
'http://testshop.dk/gammelurl/*'
matche både:
'http://testshop.dk/gammelurl/side1/' og
'http://testshop.dk/gammelurl/side2/'

Dette kan bruges til at redirecte flere forskellige lignende URLs til én bestemt URL med en enkelt linie.

På grund af *-reglen kan flere redirects matche den samme URL. Derfor gælder det, at det altid er den længste matchende 'URL Fra', som bestemmer, hvor der redirectes hen.
Hvis du eksempelvis har opstillet reglerne

'http://testshop.dk/gammelurl/*' og
'http://testshop.dk/*'

og den besøgende så taster
'http://testshop.dk/gammelurl/side1/'

vil det være:
'http://testshop.dk/gammelurl/*'
som bestemmer redirected, da den er det længste match af de to redirects.

URL Til

Den fulde URL til den ønskede destination af redirected.

Type

Typen af redirect der skal bruges. Her kan du enten vælge imellem 'Permanent', 'Midlertidig' eller 'Nedlagt'. Bruges Nedlagt, er ’URL til’ ikke nødvendig, da denne bruges til at signalere, at siden er nedlagt og ikke vil dukke op igen.

Tvunget

Normalt vil en SEO redirect kun anvendes, hvis der ikke findes indhold på "URL fra". Hvis denne boks bliver krydset af, vil linket blive anvendt uanset hvad.

3. Tryk Gem for at sætte de nye redirects igang.