6.2.3.1. Opret leveringsland

Du er her: Kontrolpanel > Webshop > Leveringslande og moms > Leveringslande

Nedenstående guide viser, hvordan du opretter et leveringsland med moms.

1. SmartWeb har som standard oprettet Danmark som leveringsland, med den korrekte moms angivet.

2. Når du ønsker at oprette et nyt leveringsland, skal du trykke på Opret nyt leveringsland for at komme til nedenstående side.

3. Du skal herefter udfylde følgende felter:

• Land: Vælg det land du ønsker at oprette.

• Landekode: Indtast landekoden for det valgte land.

• Tilgængeligt på sproglag: Vælg hvilket sproglag der passer til det leveringsland, du er ved at oprette. På den måde kan du f.eks. sikre, at svenskere kun kan bestille fra det svenske sproglag og ikke det danske. Det er en god måde at holde landene adskilt.

4. Efter at have udfyldt alle ovenstående felter, trykker du på Opret, hvorefter det nye leveringsland er aktivt på din webshop. Du kan tjekke om leveringslandet er oprettet korrekt fra oversigten, som vist nedenfor.

Som du kan se, har systemet selv indskrevet momssatsen for både erhverv og private. Erhvervsmomsen er sat til 0,00%, fordi der ikke skal betales erhvervsmoms mellem EU lande. Læs mere om momsreglerne HER.

Momssatserne er opsat til salg fra Danmark, til Danmark, Europa og udenfor Europa. Hvis din webshop skal sælge fra et andet land end Danmark, skal du ændre på momssatserne. Dette gøres ved at klikke på Klik her for manuel beregning af momssatser.

Du har desuden mulighed for at klikke Opret alle i Europa eller Opret alle i Verden. Vær dog opmærksom på, at når du har oprettet landene, skal de slettes manuelt, via det røde kryds til højre i tabellen. Samtidig har du mulighed for at vælge disse lande til eller fra under fragtmetoder og betalingsmetoder.