9.1. Google Analytics

Med Google Analytics kan du få mere viden om dine kunder ved at analysere din webtrafik i Googles intuitive værktøj.

Google Analytics kan bl.a. vise hvor dine besøgende kommer fra, hvad de foretager sig på din webshop og meget mere. Det er endda muligt at aktivere e-handel, som giver avanceret statistik over handlende på webshoppen.

Google Analytics er et gratis og er nemt at opsætte på din webshop.

Sådan opsættes Google Analytics:

1. Det kræver først og fremmest en Google konto. Den får du her.
  2. Gå ind på Google Analytics her.
  3. Log ind med din Google konto
  4. Startsiden viser en oversigt over de websider du har adgang til.
  5. For at registrere en ny side skal du klikke på Administrator, tryk dernæst på dit kontonavn øverst, hvorefter du kan vælge ”opret ny konto” i dropdown menuen.
  6. Når du har udfyldt oplysningerne skal du trykke på ”Hent sporings-id”
  7. Kopier dit Sporings-id, eksempelvis UA-75977229-1
  8. Gå ind i SmartWeb administrationen under Moduler > Integrationer
  9. Indsæt dit sporings-id i Google Analytics Account

10. Husk afslutningsvis at trykke på ”Gem”

Se Analytics Help for mere hjælp

Læs mere:

9.1.2. Sådan opsættes et konverteringsmål

9.1.3. Google Analytics - Bortfiltrering af egen trafik

9.1.4. Sådan opsættes statistik på søgninger

9.1.5. Sådan opsættes statistik på e-handel

9.1.6. Google Analytics Nyhedsbreve