Google reCAPTCHA

Kort og godt

Google reCAPTCHA er en mekanisme, der ved hjælp af avancerede teknikker og statistik forsøger at regne ud, om den besøgende bruger er en robot. reCAPTCHA indsættes automatisk på dine formularer, så fremt du aktiverer udvidet spam-check under indstillinger.

Eksempel på Google reCAPTCHA i en nyhedstilmelding

Formularen er meget brugervenlig, da det blot forventes af den besøgende, at der bliver trykket på "Jeg er ikke en robot". Når man trykker, bliver der sendt en forespørgsel til Googles server, som sørger for at køre en masse beregninger. Så frem at Google er i tvivl, bliver den besøgende præsenteret for endnu flere tests. Man kan f.eks. blive bedt om at udpege billeder indeholdende et bestemt objekt.

Kom i gang

OBS! Det kræver en konto hos Google for at aktivere modulet.

1. Gå ind i indstillinger på din SmartWeb, vælg "Generelt" og her efter Udvidet under spam-check
  2. Gå ind på Google reCAPTCHA (det er her, du skal logge ind med din Google-konto)
  3. Indtast dine oplysninger i formularen således, hvor du under Domains skal være sikker på, at du indtaster alle dine domæner
    Formular til reCAPTCHA
  4. Tryk på Register knappen
  5. Du vil nu blive præsenteret for et skærmbillede med dine nøgler, som du skal bruge i din SmartWeb
    Google reCAPTCHA keys
  6. Indtast Site key og Secret key i de to tilsvarende felter i SmartWeb indstillinger.
  7. Når du har gemt dine indstillinger, og det ser sådan ud, er du færdig
    Korrekt udfyldt spam-tjek

FAQ

Spørgsmål: Min spam-check viser "ERROR: Invalid domain for site key"

Løsning: Der er enten en fejl i et af dine domæner i Google reCAPTCHA eller også mangler du at indtaste et domæne.