Google webmaster tools

Googles webmaster tools er blevet omdømt til Google Search Console (Annonceret i Maj 2015).

Google Search Console kan bruges til at analysere og forbedre din synlighed på søgemaskinerne, så flere kunder finder din webshop.

Sådan kommer du i gang

1. Først og fremmest skal du have en Google konto. Dette er nødvendigt for at kunne bruge Google Search Console. At have en Google konto er ikke ensbetydende med, at du skal have en Gmail konto.

2. Gå ind på g.co/SearchConsole

3. Du kommer ind på nedenstående side.

4. Indtast din webadresse (URL) i feltet og tryk 'Tilføj Ejendom'.

5. Dernæst vil du komme til følgende side, hvor du skal vælge 'Alternative metoder'.

6. Når du har valgt 'Alternative metoder', så vælg dernæst HTML-tag, som vist i nedenstående.

7. Kopier metatagget i 'content'-feltet, dvs. det der er i den gule cirkel overfor (Eksempelvis: HgLdwdz3ix5sw5vWIF6LFU5MQvUZLsqOQrcCM9IN8ss).

8. Log ind i administrationen, og indsæt metatagget i under Moduler > Integrationer. Tryk på dernæst på 'Gem' som vist nedenfor.

8. Det sidste step er, at du skal trykke på bekræft i  Når du så trykker på 'Bekræft', så din Search Console bliver klar til brug.

9. Så er din Search Console opsat og klar til at analysere og forbedre din synlighed på Google.